Chiropractie bij een sportblessure

Te vaak wordt ons door vertrouwde zorgverleners verteld dat paracetamol en rust voldoende zou moeten zijn om van een sportblessure te herstellen. Of het nu fitness, hardlopen, tennis, hockey, volleybal, yoga, fietsen of wintersport betreft, dit advies wordt met een te grote regelmaat gegeven.

We doen dus wat ons wordt geadviseerd; stoppen met activiteiten waar we ons goed bij voelen, en dan maar wachten tot de pijn verdwijnt.

Maar wat gebeurt er dan? De pijn neemt af, we gaan ervan uit dat ons lichaam weer “gezond” is. Tot het moment dat we de draad weer oppakken, we onze sport of activiteit hervatten, en vervolgens .. de pijnklachten komen terug! Wat een teleurstelling en frustratie!

Chiropractie is het antwoord

Niets. We verspilden onze tijd met wachten tot de ontsteking verminderd zou zijn. Terwijl we in de tussentijd niets deden om de biomechanische problemen op te lossen. Die zijn namelijk de echte oorzaak van onze symptomen.
En juist daarom is Chiropractie het antwoord.

De beste behandeling bij sportblessures

We moeten onze manier van denken omdraaien. Veel van onze patiënten komen naar de praktijk na een revalidatie traject te hebben gevolgd bij een fysiotherapeut. Helaas met weinig tot zelfs geen succes. Dit is zeer zeker niet de schuld van de Fysio, noch van het revalidatie traject. Het probleem is de timing. Wanneer onze gewrichten niet goed zijn uitgelijnd kunnen onze spieren alles behalve optimaal functioneren. Hierdoor hebben de revalidatie-oefeningen niet het dusdanig gewenst effect als wanneer onze gewrichten EERST uitgelijnd en gestabiliseerd zouden zijn. Dit is wat Chiropractie doet.

Pure logica. Om uw beste prestaties te bereiken en optimaal plezier uit uw sportieve activiteiten te halen; maak Chiropractische zorg onderdeel van uw “actieve” lifestyle!

Het eerste consult

U kunt in onze praktijk terecht voor een eerste consult zonder dat u eerst een afspraak hoeft te maken. Heeft u eerst nog wat vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier aan de rechterkant. Als u er zeker van wilt zijn dat u niet hoeft te wachten tot u aan de beurt bent dan adviseren wij u het blauwe formulier in te vullen. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak in te plannen om een moment dat het u uitkomt.