Wat is een chiropractor?

Een chiropractor, ook vaak verkeerd gespeld als giropractor, is iemand die blokkades opheft in de wervelkolom, om zo lichamelijke klachten te verhelpen.

Chiropractor Amsterdam: Brian Riggs D.C.

De eigenaar van Centrum voor Chiropractie Amsterdam is Dr. Brian Riggs. Chiropractor Brian Riggs, oorspronkelijk uit New York, heeft zich zijn hele professionele carrière in de Verenigde Staten toegelegd op het specialiseren in de preventie van blessures, revalidatie en sportprestaties. Als chiropractor is zijn passie zijn patiënten in staat stellen hun persoonlijke doelen te bereiken, atletisch of anderszins. Dit doet hij door het succesvol diagnosticeren en rehabiliteren met behulp van Active Release Technieken, verschillende chiropractische technieken en persoonlijke en bewezen oefeningsprotocollen. Alles op gericht op de specifieke behoeften van uw lichaam.

Over Brian Riggs

Brian Riggs heeft altijd een diverse en actieve levensstijl gehad, tot hij in 2002 een nekblessure kreeg. Door deze blessure zag hij hoe de traditionele gezondheidszorg zich kan verbeteren. “Er moesten toch betere antwoorden bestaan dan rust en pijnstillers!” Deze frustratie voedde zijn zoektocht en zo kwam hij bij de Active Release TechniekenDoor zijn eigen ervaring met deze behandeltechnieken en de positieve impact ervan, wist hij dat hij zijn roeping had gevonden.

Nu, een aantal jaren later past Brian Riggs deze techniek, zowel in de chiropractie praktijk als bij sportevenementen toe. Hij werkt tijdens marathons, triatlons en bij CrossFit work-outs. Inmiddels heeft hij al honderden patiënten succesvol behandeld. Sinds 1 december 2016 is Brian Riggs DC ART een samenwerking met VondelFysio aangegaan, in deze moderne praktijk voor fysio- en manuele therapie, gevestigd in de VondelGym zal Brian Riggs op beide locaties elk een dagdeel te vinden zijn om de Cross Fit sporters te behandelen.

Samen met zijn team is Brian gedreven om iedere patiënt die binnenkomt, uiteindelijk zonder klachten de deur uit te laten gaan.

Active Release Technique logo     VondelGym logo VondelFysio logo

 

Over Chiropractor Daniel C. McCabe

Chiropractor Daniel McCabe is afgestudeerd aan de RMIT University (Melbourne, Australië) waar hij zijn Bachelor gehaald heeft in Health Science en zijn Master of Science titel in Clinical Chiropractic. In 2016 is hij naar Nederland gekomen, met de wens in een Amsterdamse praktijk aan de slag te kunnen.

Dan profile_image4_FotorOm zijn beroep uit te oefenen geeft hij de voorkeur aan gezinspraktijken, maar daarnaast is hij ook zeker actief in het behandelen en begeleiden van atleten van allerlei niveaus.

In 2009 heeft Daniel zijn Bachelor gehaald in Excercise Science waarna hij voor een periode werkzaam is geweest als gecertificeerde kayak– en rotsklim instructeur in de Australische ‘outback’. Ook heeft hij zich sterk gemaakt in het centrum van Melbourne door vrije zorg aan te bieden aan minderbedeelden en op het platteland van de Filippijnen verleende hij chiropractische zorg aan patiënten die normaal gesproken zich deze zorg niet zouden kunnen veroorloven.

Deze sportieve Chiropractor heeft een brede interesse voor outdoor activiteiten en een grote passie voor snowboarding en hiking.

 

Met welke klachten kunnen we u helpen?

U kunt bij Centrum voor Chiropractie Amsterdam terecht voor talloze klachten. Chiropractie helpt onder andere bij de volgende klachten:

 • Carpaal tunnel syndroom
 • Ischias
 • RSI
 • Sportblessures
 • Tenniselleboog
 • Hernia
 • Migraine
 • Rugpijn
 • Stenose
 • Whiplash
 • Hoofdpijn
 • Nekpijn
 • Schouderpijn
 • Tenniselleboog
 • Tenniselleboog

Chiropractie helpt bij nog meer klachten dan de bovengenoemde. Wilt u weten of u bij ons terecht kunt met uw klachten? Onze medewerkers staan u graag telefonisch te woord om al uw vragen te beantwoorden. U kunt uiteraard ook contact opnemen per e-mail.

Wilt u een afspraak maken met Chiropractor Amsterdam Brian Riggs? Vul dan alstublieft het blauwe formulier in of bel met 020-6257441.

Hoe kunt u chiropractor Amsterdam bereiken?

Centrum voor Chiropractie Amsterdam is goed te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal bent u met de tram in 15 minuten op onze locatie. U kunt tram 1, 2 & 5 nemen en uitstappen bij halte Leidseplein. Vanuit Zuidelijke richting kunt u ons ook bereiken met deze trams.

Vanuit Amsterdam Oost en Amsterdam West bent u ook zo bij onze praktijk; Trams 7 & 10, vanuit Oost uitstappen bij halte Leidseplein, vanuit West halte Elandsgracht.

Vanuit Amstelveen en Buitenveldert bus 142, 170 & 172, halte Leidseplein

Wilt u zelf uw route plannen?
Ons adres is: Raamplein 44, Amsterdam

 

of vraag meer informatie aan