Wat is chiropractie?

Ruggenmerg en zenuwJe bent begonnen als twee cellen – één van je vader en één van je moeder. Deze twee cellen kwamen samen en vormde het begin van jouw leven en gedurende een periode van negen maanden ontwikkelde je van één cel tot ergens tussen de 10 en 100 biljoen cellen (afhankelijk van wie je het vraagt).

Verschillende functies

Het ongelooflijke deel is niet het feit dat één cel zich deelt tot meerdere biljoenen, maar dat alle cellen verschillende kanten op gaan en verschillende functies op zich nemen. Sommige worden deel van je knieschijf, sommige vormen je hart, sommige bouwen een immuun-systeem, en ga zo maar verder. Met andere woorden, het zijn net 100 biljoen afzonderlijke kleine werkertjes die erop uit gaan om deel te nemen aan de duizenden complexe functies van ons lichaam. Allemaal worden ze gedreven en gestuurd door een onzichtbare intelligentie. Maar hier is het belangrijke deel: zodra de aangeboren intelligentie een nieuwe baby vormt, blijft die intelligentie bij ons en runt die ons hele leven, elke seconde van elke dag. Als wij ons per ongeluk snijden, als wij een been breken, als wij verkouden zijn of de griep hebben of andere symptomen of ziektes hebben, is het onze aangeboren intelligentie die ons geneest. Het weet precies wat te doen.

De blokkade herstellen met chiropractie

Wervelkolom zenuwMedische doktoren genezen niet. Medicijnen genezen niet. Operaties genezen niet. Chiropractische correcties genezen niet. Het enige wat elke dokter, pil, procedure of correctie kan doen is de blokkade herstellen, zodat het lichaam zijn eigen aangeboren potentie kan bereiken. Genezing vloeit altijd van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Het principe van chiropractie is bijna te eenvoudig, wat gedeeltelijk de reden is waarom het zo lang geduurd heeft voordat het werd begrepen en geaccepteerd. “Wat hebben botten te maken met aangeboren intelligentie?” kan je jezelf redelijkerwijs afvragen. Het is gebleken dat onze aangeboren intelligentie voornamelijk tot uiting komt door het zenuwstelsel en dat stelsel is uitgestrekt over het lichamelijke raamwerk (de botten) als een spinneweb of als de snaren van een muziekinstrument.

De toon van de zenuwen

Healing takes timeDe wetenschap heeft bevestigd dat enige verstoring of beperking van ons menselijke raamwerk kan zorgen voor verstoring van de zenuwen door hun “toon” of “vibratie” in de weg te zitten, zoals dat ook bij een gitaar gebeurd wanneer de spanning van de snaren worden aangepast. Te veel of te weinig spanning en we zullen niet tevreden zijn met het resultaat. Het zenuwstelsel bestuurt alle organen en klieren in het lichaam, inclusief het immuun-systeem, die bepaalt hoe goed we omgaan met verkoudheden, griep en andere infecties. Verknelling van de zenuw-wortel verandert genetische uitingen, die bepalen hoe waarschijnlijk het is dat we bepaalde condities of ziektes ontwikkelen van onze ouders. Met andere woorden, we zijn niet noodzakelijkerwijs gedoemd de problemen van onze ouders te hebben – veel van onze toekomst kan worden beïnvloed door de keuzes die we maken in ons leven, dus ook hoe we kiezen voor onze ruggegraat te zorgen.

Bij welke klachten helpt chiropractie?

Chiropractie helpt u onder andere bij:

     • Carpaal tunnel syndroom
     • Ischias
     • RSI
     • Sportblessures
     • Tenniselleboog
     • Hernia
     • Migraine
     • Rugpijn
     • Stenose
     • Whiplash
     • Hoofdpijn
     • Nekpijn
     • Schouderpijn
     • Tenniselleboog

Centrum voor Chiropractie Amsterdam

U kunt voor nog veel meer klachten terecht in onze praktijk in Amsterdam. Wilt u weten of u chiropractie Amsterdam u kan helpen? Onze medewerkers staan u graag telefonisch te woord om al uw vragen te beantwoorden. 020-6257441

Bereikbaarheid Chiropractie Amsterdam Centrum

Voor een Chiropractie behandeling in Amsterdam Centrum bent u bij ons aan het juiste adres.
Onze chiropractie praktijk bevindt zich op Raamplein 44, op loopafstand van het Leidseplein. Wij zijn zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer en ook met de fiets kunt u makkelijk naar ons toe vanuit alle delen van de stad.

Heeft u geen vragen meer en wilt u direct een afspraak maken? Vul dan alstublieft het blauwe formulier in of bel met 020-6257441.

Neem vrijblijvend contact op Of lees hier meer over de geschiedenis van de Chiropractie >