Tinnitus: wat is het?

Tinnitus (oorsuizen)Tinnitus ofwel oorsuizen is een wijdverspreid probleem. Mensen met tinnitus horen geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en zoemen. De geluiden kunnen zeer frustrerend zijn waardoor het dagelijks functioneren sterk verhinderd wordt.  De geluiden kunnen variëren van hard tot zacht, van hoog tot laag en van continu tot af en toe. De geluiden kunnen in beiden of in één oor te horen zijn.

Medische behandeling bij tinnitus

De meeste patiënten hebben nagenoeg geen baat bij medische tinnitus behandeling of medicatie. Het feit dat tinnitus dikwijls wordt verlicht als neven effect bij de toepassing van chiropractie of tandheelkundig is voor chiropractoren, tandartsen en neurologen, geen verrassing. Aangezicht verstoringen worden dikwijls ¨De grote bedrieger¨ genoemd omdat veel ogenschijnlijk niet relevante dingen bijna magisch verdwijnen wanneer er door de verschillende disciplines maatregelen worden genomen om dagelijkse, chronische hoofdpijnen, spanningsachtige hoofdpijnen, migraines en TMJ of TMD te verlichten. Chiropractische zorg heeft alom bewezen nuttig te zijn bij het verlichten van tinnitus.

Een nauwe verwantschap

Er is een nauwe verwantschap tussen de Atlas of eerste nekwervel, de Axis of tweede nekwervel en het temporaal-mandibulair gewricht. De mandibula of onderkaak wordt wel de laatste wervel genoemd. Deze fungeert als contra-gewicht om het hoofd te besturen of in positie te houden. Het in balans brengen van de wervelkolom en het hoofd en  het opnieuw in lijn brengen van de structuur, waardoor de druk op het zenuwstelsel vermindert, zullen het lichaam helpen te genezen.

Ttinnitus behandeling

In de chiropractie spreken we eigenlijk niet van behandeling maar van correcties. De ervaring van een chiropractische correctie en de genezende reactie is voor iedere patiënt uniek. Eén ding is echter universeel: de lichte aanraking van de correctie zal uw lichaam in de juiste richting sturen. Wat zal zorgen voor balans en afname van uw klachten.

Contact opnemen

Heeft u vragen over tinnitus en chiropractie? Of wilt u direct een afspraak maken voor een tinnitus behandeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers beantwoorden al uw vragen en plannen indien gewenst, direct een afspraak met u in voor een intake.