Irritatie van spieren

Tenniselleboog / EpicondylitisWat wij een tenniselleboog (epicondylitis humeri radialis) noemen is in feite een irritatie van het eerste stukje spieren, dat bevestigd is aan de onderarm, als ook het omliggende weefsel. Meestal is de oorzaak overbelasting of steeds herhaalde bewegingen zoals tennissen. Maar er zijn vele andere dagelijkse activiteiten zoals het schoonmaken en/of poetsen van de auto en het herhaaldelijk gebruik van de muis van de computer die deze toestand kunnen veroorzaken.

Medisch gezien is de eerst stap om de symptomen te boven te komen, het ellebooggewricht rust geven, het insmeren met zalf, behandelen met stroomprikkels of cortison injecties. Deze maatregelen hebben echter vaker geen dan wel effect.

Optimaal functioneren van het zenuwstelsel

Chiropractoren zorgen ervoor dat het zenuwstelsel optimaal kan functioneren, in het bijzonder in de nek, waar de zenuwen, die de arm voorzien van prikkels, vanuit de ruimtes die tussen de wervels komen. Het is ook van essentieel belang om ervoor te zorgen dat alle botjes in het gewricht in de goede positie staan. Indien zij uit lijn staan kan een niet goed functioneren al snel leiden tot een overmatige spanning in het gewricht bij het bewegen hetgeen op zijn beurt weer leidt tot irritatie. Een correctie kan de oorzaak wegnemen en snel verlichting brengen.