Ouderdomskwaal

StenoseMensen die lijden aan stenose van de wervelkolom hebben vaak een lange geschiedenis van pijn en/of letsel aan de wervelkolom. De symptomen van stenose van de wervelkolom beginnen gewoonlijk in de benen en kunnen verergeren door lopen of oefeningen.

Subluxaties in de wervelkolom

Stenose systematische weergaveChiropractoren concentreren zich op de subluxaties in de wervelkolom (niet-in-lijn-staande wervels), wat inhoudt dat de wervel niet de mogelijkheid heeft te bewegen zoals hij zou moeten. Als gevolg hiervan geven het bot en het omliggende weefsel druk op de zenuwen en het ruggenmerg.
Na verloop van tijd neemt de tussenruimte tussen de botten af, doordat de wervelkolom minder bewegelijk/flexibel is. Aangezien de tussenwervelschijven, na verloop van tijd, gaan verkleinen kan er artritis ontstaan om het gebied te stabiliseren, hetgeen de zaken meer en meer compliceert voor mensen die toch al ontvankelijk waren voor stenose. Een chiropractische behandeling brengt de wervelkolom in balans en daarmee ook het zenuwstelsel. Dit maakt dat de gewrichten weer soepeler bewegen, wat veelal leidt tot vermindering van de symptomen, welke door stenose in de wervelkolom worden ervaren.