Ouderdomskwaal

StenoseDegenen die lijden aan stenose van de wervelkolom hebben vaak een lange geschiedenis van pijn en/of letsel aan de wervelkolom. De symptomen van stenose van de wervelkolom beginnen speciaal in de benen en kunnen verergeren door lopen of oefeningen.

Subluxaties in de wervelkolom

Stenose systematische weergaveChiropractoren concentreren zich op de subluxaties in de wervelkolom (uitlijnstaande wervels), hetgeen het geval is wanneer de wervel niet beweegt zoals hij zou moeten. als gevolg hiervan geven het bot en het omliggende weefsel druk op de zenuwen en het ruggemerg.
Na verloop van tijd beginnen de tussenruimtes tussen de botten te verminderen doordat de wervelkolom minder bewegelijk is. Aangezien de tussenwervelschijven zich verkleinen begint er artritis te ontstaan om het gebied te stabiliseren, hetgeen de zaken gecompliceerder maakt voor mensen die toch al ontvankelijk zijn voor stenose. Een chiropractische behandeling balanceert het zenuwstelsel, maakt de gewrichten weer gangbaar leidt veelal tot vermindering van de symptomen welke door stenose in de wervelkolom worden ervaren.