Soorten hoofdpijn

Er zijn meer dan 200 vormen van hoofdpijn. 70% van de bevolking heeft tenminste een maal in hun leven hoofdpijn gehad. De symptomen zijn uiteenlopend. De meest voorkomende type hoofdpijn beschrijven we op deze pagina. Staan uw symptomen er niet tussen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn kan een erg zeurend gevoel geven. Misschien herkent u het niet zodanig als spanningshoofdpijn maar heeft u een onverklaarbaar onprettig gevoel in het hoofd, de hoofdhuid of de nek? Deze ongemakkelijke sensaties zijn gekoppeld aan spierspanning in deze gebieden. Wanneer de spierspanning verdwijnt geeft dat verlichting van de klachten.

Hoofdpijn en chiropractie afgebeeld

Cluster hoofdpijn

Cluster hoofdpijn is hoofdpijn die zich aan één kant van het hoofd manifesteert. Het kan gepaard gaan met een trekkend oog of een verstopte neus. Een cluster hoofdpijn aanval kan regelmatig voorkomen en lang duren. Soms zijn er lange pijnvrije periodes. Cluster hoofdpijn is een chronische vorm van herhalende hoofdpijn aanvallen. Het komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en is mogelijk op iedere leeftijd maar begint meestal vanaf de tienerjaren of middelbare leeftijd. Cluster hoofdpijn is vaak familiair. Deze vorm van hoofdpijn is heftig en kan patiënten tot wanhoop drijven.

Hoofdpijn als neven effect

Hoofdpijn kan ook een neveneffect zijn van een ander onderliggend probleem. In verhouding komt dit minder vaak voor maar het dient wel goed in de gaten gehouden worden. Wanneer de oorzaak bekent is moet het probleem zo snel mogelijk verholpen worden.
Een voorbeeld is een slecht functionerend kaakgewricht (cranio-mandibulaire disfunctie). De kiezen staan niet optimaal in lijn wat spierspanning veroorzaakt en als hoofdpijn ervaren wordt. In dit soort gevallen is een samenwerking tussen de tandarts en de chiropractor noodzakelijk.

Hoofdpijn door whiplash

We zien hoofdpijn en migraine dikwijls als gevolg van auto ongelukken. Een whiplash veroorzaakt later scheefstand van de nekwervels met als gevolg het verlies aan kromming van de nek. De nek en de lage rug zijn biomechanisch met elkaar verbonden en hierdoor volgt de lage rug de gestrekte positie van de nek. Hoe klein het auto ongeluk ook was, het is altijd een chiropractor in te schakelen ter voorkomen van klachten.

Systematische weergave van hoofdpijn
Hoofdpijn illustratie

Behandeling hoofdpijn met chiropractie

De traditionele chiropractische benadering (de correctie van de wervelkolom en het wegnemen van de druk op het zenuwstelsel) heeft wereldwijd miljoenen patiënten die aan hoofdpijnen leden geholpen. Zonder medicatie en zonder injecties.
In de Verenigde Staten is een onderzoek uitgevoerd onder 6.000 patiënten die al 2 tot 25 jaar aan hoofdpijn hadden. De studie liet zien dat wervels die niet in lijn stonden voornaamste oorzaak waren van de hoofdpijn symptomen.

Behandeling hoofdpijn Amsterdam

Chiropractor Dan McCabe heeft veel ervaring met het behandelen van hoofdpijn. In zijn praktijk in Amsterdam bekijkt hij samen met u uw medische geschiedenis en stelt hij een behandelplan op wat het meest geschikt voor u is. Hoofdpijn is iets wat absoluut niet onderschat mag worden en wij kijken dan ook heel serieus naar uw klachten. Ons doel is u weer optimaal van uw leven te kunnen laten genieten en al uw activiteiten weer op te kunnen pakken zonder belemmerd te worden door hoofdpijn.

Wilt u weten of wij u kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of maak direct een afspraak in onze praktijk in Amsterdam.

Neem vrijblijvend contact op of lees meer over onze behandelingen Lees meer...